Profesionálne poradenstvo a verifikácia tipov

PrihlásenieRegistrácia

Blog - TennisLovers

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach a Doha preview

10.02.2024 16:54

ATP 500 Rotterdam


FINÁLE 2023: D. MEDVEDEV - J. Sinner 5-7 6-2 6-2 

PREKVAPENIE 2023: QF Brouwera 


TOP 4 2024: J. Sinner, A. Rublev, H. Hurkacz, H. Rune 

DIVOKÉ KARTY: J. de Jong, G. Monfils, D. Prizmic 

ODHLÁSENIA: D. Medvedev 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 31,57 %


Tento turnaj kategórie ATP 500 sa odohráva v Ahoy arene, kde nádherný centrálny kurt pojme takmer 16 000 fanúšikov - po Arthurovi Ashovi a centri v Indian Wells je toto 3. najväčší štadión, na ktorom sa pravidelne hrá tenis. 


Riaditeľom turnaja je jeho bývalý víťaz Richard Krajicek. Rotterdam patril kedysi k najrýchlejším turnajom na okruhu.  Od roku 2013 sa hráva na kurte Proflex. V roku 2021  kurty premaľovali na čierno a už vtedy bolo v pohotovosti elektronické instantné jastrabie oko. Podmienky sú tu relatívne pomalé s nižším odkoskom lôpt. 


Medvedev: ,,Tough conditions here, really slow."


Hurkacz: "I have already been able to train on the centre court. It's a relatively slow track, so I think we'll see a lot of rallies."


Často krát tu mali tenisti problém po prechode z rýchlych austrálskych kurtov. 


Rublev (titul v roku 2021 ale 7-6 vs Giron v prvom kole): ,,It was a really tough first round match, playing against a qualifier. I wasn't feeling the ball so well, but it was my first match since taking a week off after Australia. I finished the second set much better than I started the first."


De Minaur (2022): "The court is very slow, very heavy. A huge contrast from the Australian Open. It makes you adjust a lot tactically, the way you play, you cant be as aggressive as you give your opponent a lot of time to pass you or retrieve a lot of balls. You have to be smart when you are attacking or defending. Expect to see a lot of rallies."


Roger Federer bol v roku 2018 jediným, kto za posledných 11 rokov vyhral Rotterdam v pozícii nasadenej jednotky.  Naopak darí sa tu kvalifikantom - 2022 Lehečka semifinále, 2021 Fucsovics finále, predtým v rokoch 2016, 2017, 2018 semifinále pre Seppiho (ako LL), Herberta a Mahuta. 


Napriek tomu, že sa jedná o turnaj kategórie ATP 500, si Rotterdam dlhodobo drží stabilne vysoké priemerné číslo úspešnosti underdogov. Predsa len sa jedná o pomalú halu po rýchlom Australian open pred veľkými outdoor turnajmi. A tak sme pravidelne svedkami veľkých kurzových prekvapení na úkor top nasadených tenistov:


2023 - (4) Rune vypadol s (WC) Brouwerom @9+; pričom do QF postúpili len 2 nasadení 


2022 - (5) Shapovalov s (Q) Lehečkom @5+; (4) Hurkacz s Musettim @4   

2021 - (3) Zverev s Bublikom @5+; (1) Medvedev s Lajovicom @8 

2020 - (1) Medvedev s Pospisilom @5; (2) Tsitsipas s Bedenem @4,5+ 

2019 - (3) Tsitsipas s Dzumhurom @4,7; (2) Khachanov s Griekspoorom @7,5+

2018 - (5) Wawrinka s Griekspoorom @6,5+; (3)  Zverev so Seppim @5+ 

 


ATP 250 Buenos Aires


FINÁLE 2023: C. ALCARAZ - C. Norrie 6-3 7-5

PREKVAPENIE 2023: SF Varillasa z kvalifikácie 


TOP 4 2024: C. Alcaraz, C. Norrie, N. Jarry, F. Cerundolo 

DIVOKÉ KARTY: F. Diaz Acosta, D. Schwartzman, M. Čilič  

ODHLÁSENIA:  -


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 24,78 % (28,1% od 2015) 


Turnaj sa odohráva v Lawn Tennis clube, označujúci sa za katedrálu Argentínskeho tenisu. Domáci tu hrávajú i Davis cupové zápasy. 


Aj keď sa z Cordoby nejedná o ďaleký presun, podmienky sú diametrálne odlišné. Buenos Aires je situované pri mori, je tu spravidla vyššia vlhkosť, hrá sa s inými loptami, ktoré tu lietajú pomalšie a tak dostať sa k winnerom v týchto podmienkach je ťažšie, preto si prídu na svoje predovšetkým ortodoxný antukári. Navyše počasie by sa malo niesť v prehánkovom duchu z konca minulého týždňa ako tomu bolo v Cordobe. 


Ten kto sa po prvých 5 ročníkoch v Cordobe zdržal, v Buenos Aires dlho nevydržal. Lopty v Cordobe lietajú totižto rýchlejšie než ako tu v Buenos Aires, ktorý sa považuje vôbec za najpomalší turnaj na tour. Hrá sa tu minimum tie brejkov a je ťažké nájsť turnaj, kde hráči držia svoj servis menej často ako tu. 


Pella (prehral finále v Cordobe 2019, prehral prvý set s Cerundolom v BA): ,,Today was very hard to get used to completely different conditions, other balls…”


2023: semifinalisti v Cordobe Dellien (uhral v Cordobe SF z kvaldy) a Ramos Vinolas + finalisti Coria s Baezom VŠETCI OUT v prvom kole a to dokonca ako kurzoví favoriti. 


2022:  Finalisti Ramos a Tabilo z Cordoby easy 0-2 s Monteirom resp. Martinezom,  Londero po SF v Cordobe easy 26 46 s Andujarom. U všetkých sa jednalo +/- o level odds.


2021 - T. Etcheverry spravil druhé kolo v Cordobe z kvalifikácie, o jedna a pol dňa vybuchol v prvom kole kvaldy s Dominguesom v kurzoch @4,5; Bagnis po SF v Cordobe z kvalifikácie prehral tu v even odds s Tiafoem 1-6 3-6: "I was uncomfortable in many ways with the conditions and the little time I had to adjust, although this is no excuse for me. My rival did not give me chances at any time."; Ramos po finále v Cordobe bol dole 2-6 0-2 s Runem, no cez skúsenosti to dokázal otočiť a ocitol sa tu až v semifinále cez poriadne utrápené zápasy. 


2020 - Andrej Martin po SF v Cordobe v prvom kole s kvalifikantom Bagnisom postupne fyzicky odpadol, Schwartzman po SF v Cordobe nenastúpil na SF v BA, Djere po SF v Cordobe OUT v druhom kole s Londerom


2019 - Londero (titul v Cordobe) spoločne s Delbonisom (semifinále v Cordobe) OUT v prvom kole, ktorých agresívnejšie poňatie hry nestačilo na baselinarov v podobe Sousu a Munara (Delbonis Munara naopak v QF Cordobe zdolal 2-0, tu však prehral 1-2). 


V Buenos Aires sa darí TOP nasadeným tenistom - od roku 2010 absentovala nasadená jednotka turnaja vo finále len 3x - dva krát z toho v posledných 5 ročníkoch. Jediným nenasadeným víťazom turnaja od roku 2007 je Alexander Dolgopolov (2017). Od roku 2006 tu nasadená jednotka prešla vždy minimálne do semifinále. 


Tunajšie prostredie kvalifikantom moc neprialo, keď medzi ročníkmi 2019-2014 nik z nich neprešiel ďalej než za druhé kolo a posledným semifinalistom bol Feliciano Lopez v roku 2002. 


Avšak posledné roky kvalifikantom priali: 2023 - SF Varillasa; 2022 - QF F. Cerundola 2021 - finále F. Cerundola + QF Munara a Nagala 2020 - finále (LL) Pedra Sousu 

 


ATP 250 Delray Beach 


FINÁLE 2023: T. FRITZ - M. McDonald 6-0 5-7 6-2 

PREKVAPENIE 2023: SF R. Albota 


TOP 4 2024: T. Fritz, F. Tiafoe, A. Mannarino, T. Paul 

DIVOKÉ KARTY: E. Nava, P. Kypson, A. Kovacevic 

ODHLÁSENIA: M. McDonald, J. Wolf 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 30,39 %


Turnaj v Delray Beach je jediným turnajom na okruhu, ktorý hostí turnaj ATP tour a zároveň aj turnaj zo série ATP Champions tour. Turnaj je populárnym z pohľadu fanúšikov, čo bolo v minulých rokoch potvrdzované vysokou návštevnosťou najmä počas večerných sessions. 


Hráme na Plexipave s Penn loptami. Povrch sa radí medzi pomalé / stredne pomalé kurty s vyšším odskokom lôpt. Neprehliadnuteľným faktorom je vietor a vyššia vlhkosť, keďže hráme v prímorských podmienkach. 


Dôkazom toho, že to v Delray Beach rýchle nie je, je aj počet TB v zápasoch, ktorý je niekde na úrovni len 35% a to aj napriek tomu, že turnaj je často plný big serverov. Podľa predpovedí nás čaká prevažne slnečný týždeň s teplotami medzi 23 až 28 stupňov.


Raonic: ,,It's a little bouncier, higher bounce that's the main thing and maybe a little bit slower than the courts at the Australian Open." 


Podobne ako na iných outdoor turnajoch i tu je rozdiel medzi hraním v noci a cez deň: 


Anderson: ,,There's really a big difference playing at night."


Prechod z hál (z Dallasu či predtým z New Yorku) na outdoorové kurty na Miami, nie je vôbec jednoduchý:


Isner: ,,It’s a complete 180 from last week. It’s just tricky. First match out in the heat and humidity is always pretty tough. Everything was very difficult out there today for me.”


Kudla: ,,The conditions aren't easy out here - the last couple days it's been super windy, this has probably been the least windiest day in the last four days. So at the beginning a lot of it was just finding your timing, a little bit of rhythm, playing outside coming from indoors last week.” 


List posledných finalistov turnaja v podobe Fritza, Hurkacza, Opelku, Raonica, Andersona, Del Potra, Rama, Karloviča, Čiliča potvrdzuje fakt, že podmienky svedčia servismanom. 


Okrem nich sa tu až mimoriadne darí kvalifikantom  - Gulbis víťaz, Matosevic finále, Evans finále, Johnson a C. Harrison semifinále a až 14 kvalifikantov za posledných 12 rokov minimálne štvrťfinále čo je pre kvalifikantov skvelá bilancia.


Posledné dva roky patril titul nasadeným jednotkám avšak až po 13 ročnej pauze (2009 M. Fish). Počas tohto pôstu nasadená jednotka postúpila do finále len raz, keď v roku 2017 Raonic v pozícii nasadenej jednotky na finále proti Sockovi nenastúpil.

 


WTA 1000 Doha


FINÁLE 2023: I. SWIATEK - J. Pegula 6-3 6-0 

PREKVAPENIE 2023: Bez veľkých prekvapení 


TOP 4 2024: I. Swiatek, C. Gauff, O. Jabeur, E. Rybakina, 

DIVOKÉ KARTY: Raducanu, Sonmez, Kalinskaya, Badosa, 

ODHLÁSENIA: Sabalenka, Pegula, Muchova, Svitolina, M. Andreeva 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 28,35 %

 

Doposiaľ si WTA turnaje v Dohe a Dubaji každoročne striedali status turnaja. Avšak od tohto roku oba turnaje sú kategórie 1000, v rovnakom 64draw formáte a s rovnakou dotáciou. 


Hrá sa v rovnakom areáli v akom sa hráva aj mužský turnaj. Oproti minulým rokom sa podmienky tenistom a tenistkám zdali rozhodne pomalšie. Dôkazom je fakt, že posledné dva ročníky vyhrala pohodlne Iga Swiatek, pričom minulý rok na ceste za titulom prehrala na turnaji dokopy 5 (!) gemov (60 61 60 61 63 60). 


G. Muguruza (2021): ,,...the courts in Doha are grippier than in Melbourne. Finds they’re playing slower than AO, despite being the same surface and balls..."


Ka. Plíšková (2021): "I think the conditions here are a little bit slower. I like that. Of course it can be windy."


Sú tu značné rozdiely  medzi podmienkami počas dňa a v noci kvôli púštnemu prostrediu. V Dohe sa začína hrať main draw až po 14te miestneho času a tak tých nočných zápasov je tu viac. V noci je to totižto po ochladení a zvýšení vlhkosti pomalšie. Faktorom je tu vietor a treba sledovať, ktorý zápas sa hrá na chránenejšom veľkom centri či na niektorom z vonkajších nechránených kurtov. 


J. Pegula: "That was probably the hardest conditions I've ever had to play in, wind-wise. I'm glad I didn't get too frustrated. I think I played very smart."


P. Kvitová: "I know the conditions here. It’s windy some times, especially in the night.” 


Predpoveď počasia hovorí o teplotách od 21 do 26 stupňov, v noci môžu poklesnúť najnižšie k 15 stupňom. V nedeľu a pondelok sú tu dokonca netradične hlásané dažďové prehánky. 


A.Murray: ,,...But you play at night here, when it cools down, and it has an affect on how the match is being played, so you have to construct the points better and be a bit more patient..."


Kvalifikantky tu v posledných rokoch uhrali 5x QF od roku 2011, maximom je SF Peguly z roku 2021. MInulý rok neprešla cez prvé kolo ani jedna kvalifikantka. 

 

Vidieť komentáre a komentovať môže len prihlásený používateľ...
Napíšte komentár...
Napíšte komentár...

VIP Madrid Masters preview

22.04.2024 19:55 zobraziť...

VIP Barcelona, Mnichov, Bukurešť, Stuttg...

14.04.2024 20:37 zobraziť...

VIP Monte Carlo Masters preview

05.04.2024 20:36 zobraziť...

VIP preview Marrakech, Houston, Estoril, C...

01.04.2024 10:50 zobraziť...

VIP Miami Masters preview

19.03.2024 15:43 zobraziť...

VIP Indian Wells preview

05.03.2024 09:19 zobraziť...

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a...

25.02.2024 12:00 zobraziť...

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Duba...

17.02.2024 13:09 zobraziť...

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach ...

10.02.2024 16:54 zobraziť...

VIP preview Cordoba, Marseille, Dallas, Ab...

05.02.2024 08:44 zobraziť...

VIP Australian open preview

13.01.2024 19:13 zobraziť...

VIP preview Adelaide, Auckland a Hobart

07.01.2024 21:49 zobraziť...

VIP PREVIEW: Brisbane, Auckland a Hong Kon...

31.12.2023 16:22 zobraziť...

FREEBET: Humbert U. - Mayot H.

09.11.2023 17:02 zobraziť...

VIP Preview ATP Metz a Sofia

05.11.2023 20:13 zobraziť...

VIP Paris Masters preview

29.10.2023 19:55 zobraziť...

VIP ATP Viedeň a Bazilej preview

22.10.2023 20:06 zobraziť...

VIP Tokyo, Antwerp, Stockholm, Nanchang, C...

15.10.2023 21:12 zobraziť...

VIP WTA Zhengzhou, Seoul a Hong Kong previ...

08.10.2023 21:41 zobraziť...

FREEBET ITF Rome: Townsend T. - Kessler M...

04.10.2023 16:47 zobraziť...

VIP ATP Shanghai Masters preview

02.10.2023 13:12 zobraziť...

VIP WTA Peking preview

29.09.2023 20:20 zobraziť...

VIP ATP Peking a Astana preview

27.09.2023 12:25 zobraziť...

VIP WTA Ningbo a Tokyo preview

24.09.2023 14:46 zobraziť...

VIP ATP Zhuhai a Chengdu preview

19.09.2023 10:46 zobraziť...

VIP WTA Guangzhou a Guadalajara preview

17.09.2023 18:33 zobraziť...

VIP US open preview

16.09.2023 12:50 zobraziť...

FREE analyzovaný tip: NGOUNOUE

28.08.2023 15:59 zobraziť...

VIP preview ATP Winston Salem a WTA Clevel...

20.08.2023 11:32 zobraziť...

VIP Cincinnati preview

14.08.2023 17:56 zobraziť...

VIP Canadian Masters PREVIEW

06.08.2023 12:22 zobraziť...

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Pra...

30.07.2023 19:13 zobraziť...

VIP Hamburg, Umag, Atlanta, Lausanne a Var...

22.07.2023 21:15 zobraziť...

VIP Budapešť, Palermo, Gstaad, Bastad a ...

16.07.2023 13:34 zobraziť...

VIP Wimbledon preview

02.07.2023 16:53 zobraziť...

VIP Mallorca, Bad Homburg a Eastbourne pre...

28.06.2023 15:54 zobraziť...

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham pr...

18.06.2023 16:04 zobraziť...

VIP Preview Stuttgart, Hertogenbosch a Not...

11.06.2023 20:41 zobraziť...

VIP French open preview

09.06.2023 07:37 zobraziť...

PREČO NEKUPOVAŤ TIPY OD RESELLERA

21.01.2021 15:21 zobraziť...

Budúcnosť stávkovania

15.01.2021 15:11 zobraziť...

Arbitráže a dropping odds

03.01.2021 11:29 zobraziť...

Kamenné pobočky vs online stávkové kan...

24.12.2020 13:04 zobraziť...

Systémy používané v bettingu

24.12.2020 12:53 zobraziť...

Veľké vs malé ligy

24.12.2020 12:28 zobraziť...

Odpredávanie tiketov

20.12.2020 16:01 zobraziť...

Psychológia v stávkovaní

16.12.2020 18:23 zobraziť...

Ako fungujú stávkové kancelárie? Preč...

03.12.2020 20:29 zobraziť...

Všetko je to hazard

29.11.2020 12:09 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 3. Ma...

17.05.2020 12:52 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 2. Vs...

08.05.2020 11:19 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 1. Vy...

03.05.2020 17:54 zobraziť...

Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies (viac info).