Profesionálne poradenstvo a verifikácia tipov

PrihlásenieRegistrácia

Blog - TennisLovers

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a Austin preview

25.02.2024 12:00

ATP 500 Acapulco


FINÁLE 2023: A. DE MINAUR - T. Paul 3-6 6-4 6-1 

PREKVAPENIE 2023: QF Daniela z kvalifikácie 


TOP 4 2024: A. Zverev, H. Rune, A. De Minaur, T. Fritz 

DIVOKÉ KARTY: D. Schwartzman, E. Escobedo, Pacheco Mendez 

ODHLÁSENIA: G. Dimitrov, L. Djere, M. McDonald 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2014 (hard):  25,49 %


Do roku 2014 sa prvých 20 ročníkov turnaja hralo na antuke. Povrch zmenili na hard za účelom prilákať kvalitné štartovné pole ako ideálny warm-up turnaj pred 1000kami v Indian Wells a Miami. Stal sa ihneď veľmi obľúbeným turnajom a nemožno sa čudovať - vždy krásne počasie v bezprostrednej blízkosti mora v atraktívnej dovolenkovej destinácii, zápasy hrané až od 18tej miestneho času. 


A.Zverev: "It’s fascinating to go to the ocean in the morning and play your matches and practice in the afternoon and evening, I think it’s very special. The fans are very energetic and loud. It’s always very enjoyable to play in front of a crowd like that."


Toto bude tretí ročník hraný v novom areáli - 5 minút od starého miesta v ARENA GNP SEGUROS. Avšak  k zmene povrchu nedošlo a naďalej sa hrá na pomalom Soflex kurte s Wilson loptami. Často je tu v tomto období horúco a vlhko pričom ako v prímorskom letovisku je faktorom vietor. Je tu výrazne teplejšie oproti minulotýždňovému Los Cabos, kde dosahovali teplotné maximá do 25 stupňov, ďalší týždeň má byť stabilne 32-34 s vlhkosťou v noci až okolo 80%. Faktorom je aj vietor. 


A.Zverev: ,,It's one of the most difficult venues to play at because it's always windy."


Na turnaj je treba byť kvôli podmienkam rozhodne 100% fit ak chce celý týždeň tenista miestne podmienky vydržať. 


Norrie (2022): ,,I used the court to my advantage. Very slow, very bouncy conditions. I just made it physical points and made him play one more ball."


Medvedev (2022): ,,It's pretty tough conditions, quite humid. Even if we play at night, it's quite hot... The faster the matches, the better you're going to feel for the next one.


T. Daniel (2023): ,,Here, the court is slow and the ball bounces tremendously, so the rally becomes long and it becomes a physical battle,"


Kombinácia pomalého povrchu, vysokej vlhkosti, nočných podmienok sadnú predovšetkým baselinarom s trpezlivou hrou a dobrou konštrukciou bodov. Nejaký strelec v slabšej forme tu býva skôr bez šance. Na druhej strane by sme neodpisovali ani big serverov. Tým to tu perfektne skáče, čo v tituly pretavili vo vysokých predturnajových kurzoch Kyrgios (@50) v 2019 či v 2017 Querrey (@90), ktorí obaja ako kurzoví underdogovia spravili na turnaji zhodne po 4 kurzové prekvapenia.


Kyrgios: ,,...I think it is the court conditions, The court surface is very bouncy and is good for serving..."


Výhodu bigserverov však predsa len ešte pomalšie nočné podmienky negujú, keďže to vtedy o niečo menej skáče - M. Kecmanovic: ,,The night sessions are better to play. The ball doesn’t jump as much and I think that really helped me today."


Nedarí sa tu nasadeným jednotkám. Vzhľadom na to, že tu boli jednotkami aj Djokovic či Ferrer, tak len Rafael Nadal to tu ako jednotka vyhral. Za 10 ročníkov, počas ktorých hráme v Acapulcu na harde, kvalifikanti uhrali 2x SF (R. Harrison 2015 a Musetti 2021) a ďalších 5x QF (Daniel 2023, Nishioka 2017 a 2022,  Paul 2020, Fritz 2016). 

 

 

ATP 500 Dubai


FINÁLE 2023: D. MEDVEDEV - A. Rublev 6-2 6-2 

PREKVAPENIE 2023: Medvedevov dominantný titul po 14 výhrach v rade 


TOP 4 2024: D. Medvedev, A. Rublev, H. Hurkacz, K. Khachanov 

DIVOKÉ KARTY: S. Nagal, G. Monfils, A. Shelbayh 

ODHLÁSENIA: M. Raonic 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 24,25 %


Turnaj v Dubaji sa v kalendári nachádza pravidelne od roku 1993. Hráme v rovnakom areáli v akom sa hral minulý týždeň ženský turnaj. Turnaj častokrát býva oceňovaný ako turnaj roka medzi 500vkami kvôli spomínanej vynikajúcej organizácii turnaja. 


Rekapitulácia podmienok: V Dubaji zvyknú byť relatívne veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou, čo sa odráža v podmienkach. Podobne ako v Dohe je i tu faktorom vietor avšak s tým rozdielom, že pokiaľ v Dohe ten vietor je akýsi konštantný, v Dubaji býva nárazový a zvykne často krát meniť smer:


Djokovic: ,,Took me a first few games to really kind of get used to the tricky conditions today. It was pretty windy on the court, even though maybe it doesn’t seem like that from outside. The wind was changing directions all the time. It was not really easy to get the rhythm. It was completely different from any other day." 


V Dubaji hráme stále na Decoturf II s Wilson loptami ako v predchádzajúce roky. Oproti Dohe je Dubaj od minulého roka rozhodne rýchlejším a to, čo sa hovorilo minulý rok platí po sledovaní uplynulého týždňa stále: 


Pegula: ,,The conditions here are completely different from Doha last week."


Nishikori: "It's a fast court and the bounce is high, so I had to step in a little more on return." 


Tento týždeň nás čaká klasicky prevažne slnečné počasie s teplotami medzi 22 až 24  


Rekordérom turnaja je Roger Federer s 8 titulmi, roky predtým tu triumfovali  i baselinari ako Djokovic (5x), Bautista Agut, Murray a naposledy Medvedev. Od roku 2008 na výnimku roku 2021 vyhral Dubaj vždy niekto z nasadenej TOP 4. 


Turnaj síce nie je zázračne bohatý na počet prekvapení, no pravidelne sa tu vedia udiať veľké prekvapenia: 


2023 Najväčším kurzovým prekvapením bola Sonegova výhra nad FAA @3,8+ 


2022 Veselého jazda - 5 kurzových prekvapení: Čilič @3,75; Bautista Agut @5+; Shapovalov @3 a aj Djokovic @15 (!) 


2021 finálová dvojica (WC) Karatsev a (Q) L. Harris zdolala 3 z 4 TOP nasadených - Thiema @4; Shapovalova @3,1+ a aj Rubleva @4,5 


2020 Struff porazil R. Bautista Aguta @4; Evans Rubleva v QF @4 

2019 Medvedev rachol s Berankisom @6+, Raonic so Struffom @5+, Nishikori s Hurkaczom @6

2018 Jaziri porazil Dimitrova @8

2017 Donskoy porazil Feďáka @12+, Dzumhur Wawrinku @6+ 

2016 Djokovic nedohral Lopezovi @14+

2015 Murray prehral s Čoričom @12+

 

 

ATP 250 Santiago


FINÁLE 2023: N. JARRY - T. Etcheverry 6-7 7-6 6-2 

PREKVAPENIE 2023:  Traja prednasadení tenisti prehrali ako favoriti 


TOP 4 2024: N. Jarry, S. Baez, A. Tabilo, A. Fils 

DIVOKÉ KARTY: J. Fonseca, L. Darderi, F. Passaro 

ODHLÁSENIA: T. Etcheverry 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2020: 36,11 %


Chile má od roku 2020 opäť ATP turnaj keď sa predtým do roku 2014 hrávalo vo Vina del Mar. Turnaj v kalendári nahradil nie príliš obľúbené a upršané Sao Paolo. 


Po prímorských turnajoch v Buenos Aires a Riu sa sťahujeme na záver Golden Swingu opäť do hôr - mesto sa nachádza vo výške zhruba 570 m.n.m. ale dejisko turnaja je nad ním o pár stoviek metrov vyššie v horách niekde na úrovni až 1000 m.n.m.na úpätí Ánd.


Monteiro na prechod z Ria: ,,I came from Rio, where it is also very hot. But here it is also quite complicated with the altitude because the ball runs faster. Anyway, I was able to adapt well."


Je tu teplo ale zároveň oproti Riu sucho. Predpovede hlásia slnečne s tridsiatkami. Faktorom je tu i vietor. 


J.M. Cerundolo: ,,The court is fast here, it is fast and hard to return here." 


Turnaj sa dá prirovnať ku Cordobe nielen podmienkami ale aj vyšším počtom prekvapení. Za 4 ročníky 2x vyhral domáci tenista: Garin a Jarry. Najväčším prekvapením bol titul vtedajšieho držiteľa WC Seybotha Wilda pri premiére turnaja v roku 2020. Neľahké to tu zvyknú mať prednasadení tenisti pretože tuna rozhodne majú lepšie aklimatizovaní tenisti výhodu. No a tým pádom pochopiteľne sa darí kvalifikantom - zatiaľ každý rok aspoň 1 prekvapenie kurzové prekvapenie v main draw turnaja. Najviac sa zadarilo Olivovi v 2020, ktorý skončil po kvalde v semifinále a na turnaji spravil až 4 kurzové prekvapenia. 

 

 

WTA 500 San Diego


FINÁLE 2023: B. KREJČÍKOVÁ - S. Kenin 6-4 2-6 6-4

PREKVAPENIE 2023: Kvalifikantky Navarro a Sasnovich 


TOP 4 2024: J. Pegula, B. Haddad Maia, E. Navarro, A. Pavlyuchenkova 

DIVOKÉ KARTY: C. Wozniacki, T. Preston, K. Hui 

ODHLÁSENIA: K. Muchová, P. Badosa, A. Kalinskaya, A. Rus 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2022: 31,48 %


Veľmi mladý turnaj, ktorý sa hrával doposiaľ v jesennom termíne po US open. Hrá sa na povrchu Laykold, na ktorom sa hráva väčšina amerických turnajov. 


Na tenistky by malo čakať chladné počasie s teplotami len do 18 stupňov, večer len niečo medzi 12 až 14. 


O´Connell: ,,As the sun went down, the conditions got a little slower and it took me a little while to adapt to the slower conditions.”


M.Giron: ,,Slow conditions and it is physical.”


Podmienky si pochvaľoval aj Diego Schwartzman:  ,,I think that because of these conditions I played a great match”


Doterajšie 2 edície turnaja vyhrala (4) Krejčíková a (1) Swiatek. Slušne sa zadarilo kvalifikantkám - minulý rok E. Navarro semifinále, rok predtým Vekic prehrala až vo finále. 

 


WTA 250 Austin 


FINÁLE 2023: M. KOSTYUK - V. Gracheva 6-3 7-5 

PREKVAPENIE 2023: Duo (SF) Volynets a Gracheva 


TOP 4 2024: A. Kalinina, S. Stephens, D. Collins, L. Bronzetti

DIVOKÉ KARTY: Jimenez Kasintseva, Contreras Gomez, Volynets 

ODHLÁSENIA: 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV v 2023: 26 %


Na rozdiel od San Diega sa v Austine hralo minulý rok po prvý krát. Rozdiel je v podmienkach, v Texase je ovzdušie suchšie ako v San Diegu a aj na inom povrchu, ktorý je zalistovaný ako Plexicushion. Predpovede hlásia na úvod turnaja 30tky, no zároveň sa z nich má ochladiť len na 16 stupňov vo štvrtok, kedy je hlásaný silný vietor. 


Napriek tomu, že v main draw bola každá druhá tenistka z USA, nezadarilo sa im okrem Katie Volynets. No a po množstve odhlásení sa do pavúka dostalo až 8 LL/Q no žiadna z nich neprešla za druhé kolo. 

Vidieť komentáre a komentovať môže len prihlásený používateľ...
Napíšte komentár...
Napíšte komentár...

VIP Madrid Masters preview

22.04.2024 19:55 zobraziť...

VIP Barcelona, Mnichov, Bukurešť, Stuttg...

14.04.2024 20:37 zobraziť...

VIP Monte Carlo Masters preview

05.04.2024 20:36 zobraziť...

VIP preview Marrakech, Houston, Estoril, C...

01.04.2024 10:50 zobraziť...

VIP Miami Masters preview

19.03.2024 15:43 zobraziť...

VIP Indian Wells preview

05.03.2024 09:19 zobraziť...

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a...

25.02.2024 12:00 zobraziť...

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Duba...

17.02.2024 13:09 zobraziť...

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach ...

10.02.2024 16:54 zobraziť...

VIP preview Cordoba, Marseille, Dallas, Ab...

05.02.2024 08:44 zobraziť...

VIP Australian open preview

13.01.2024 19:13 zobraziť...

VIP preview Adelaide, Auckland a Hobart

07.01.2024 21:49 zobraziť...

VIP PREVIEW: Brisbane, Auckland a Hong Kon...

31.12.2023 16:22 zobraziť...

FREEBET: Humbert U. - Mayot H.

09.11.2023 17:02 zobraziť...

VIP Preview ATP Metz a Sofia

05.11.2023 20:13 zobraziť...

VIP Paris Masters preview

29.10.2023 19:55 zobraziť...

VIP ATP Viedeň a Bazilej preview

22.10.2023 20:06 zobraziť...

VIP Tokyo, Antwerp, Stockholm, Nanchang, C...

15.10.2023 21:12 zobraziť...

VIP WTA Zhengzhou, Seoul a Hong Kong previ...

08.10.2023 21:41 zobraziť...

FREEBET ITF Rome: Townsend T. - Kessler M...

04.10.2023 16:47 zobraziť...

VIP ATP Shanghai Masters preview

02.10.2023 13:12 zobraziť...

VIP WTA Peking preview

29.09.2023 20:20 zobraziť...

VIP ATP Peking a Astana preview

27.09.2023 12:25 zobraziť...

VIP WTA Ningbo a Tokyo preview

24.09.2023 14:46 zobraziť...

VIP ATP Zhuhai a Chengdu preview

19.09.2023 10:46 zobraziť...

VIP WTA Guangzhou a Guadalajara preview

17.09.2023 18:33 zobraziť...

VIP US open preview

16.09.2023 12:50 zobraziť...

FREE analyzovaný tip: NGOUNOUE

28.08.2023 15:59 zobraziť...

VIP preview ATP Winston Salem a WTA Clevel...

20.08.2023 11:32 zobraziť...

VIP Cincinnati preview

14.08.2023 17:56 zobraziť...

VIP Canadian Masters PREVIEW

06.08.2023 12:22 zobraziť...

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Pra...

30.07.2023 19:13 zobraziť...

VIP Hamburg, Umag, Atlanta, Lausanne a Var...

22.07.2023 21:15 zobraziť...

VIP Budapešť, Palermo, Gstaad, Bastad a ...

16.07.2023 13:34 zobraziť...

VIP Wimbledon preview

02.07.2023 16:53 zobraziť...

VIP Mallorca, Bad Homburg a Eastbourne pre...

28.06.2023 15:54 zobraziť...

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham pr...

18.06.2023 16:04 zobraziť...

VIP Preview Stuttgart, Hertogenbosch a Not...

11.06.2023 20:41 zobraziť...

VIP French open preview

09.06.2023 07:37 zobraziť...

PREČO NEKUPOVAŤ TIPY OD RESELLERA

21.01.2021 15:21 zobraziť...

Budúcnosť stávkovania

15.01.2021 15:11 zobraziť...

Arbitráže a dropping odds

03.01.2021 11:29 zobraziť...

Kamenné pobočky vs online stávkové kan...

24.12.2020 13:04 zobraziť...

Systémy používané v bettingu

24.12.2020 12:53 zobraziť...

Veľké vs malé ligy

24.12.2020 12:28 zobraziť...

Odpredávanie tiketov

20.12.2020 16:01 zobraziť...

Psychológia v stávkovaní

16.12.2020 18:23 zobraziť...

Ako fungujú stávkové kancelárie? Preč...

03.12.2020 20:29 zobraziť...

Všetko je to hazard

29.11.2020 12:09 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 3. Ma...

17.05.2020 12:52 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 2. Vs...

08.05.2020 11:19 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 1. Vy...

03.05.2020 17:54 zobraziť...

Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies (viac info).