Profesionálne poradenstvo a verifikácia tipov

PrihlásenieRegistrácia

Blog - TennisLovers

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Dubai preview

17.02.2024 13:09

ATP 500 Rio de Janeiro


FINÁLE 2023: C. NORRIE - C. Alcaraz 5-7 6-4 7-5 

PREKVAPENIE 2023: Norrie a Jarryho SF z kvalifikácie 


TOP 4 2024: C. Alcaraz, C. Norrie, N. Jarry, F. Cerundolo 

DIVOKÉ KARTY: G. Heide, J. Fonseca, T. Monteiro  

ODHLÁSENIA: D. Altmaier, M. Čilič 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2014: 35,07 %


Toto je krásny turnaj, ktorý figuruje v kalendári ATP od roku 2014. Premiérový ročník ovládol Rafael Nadal, po ňom sa z titulu tešili ďalší antukári ako D. Ferrer, P. Cuevas, Dominic Thiem, Diego Schwartzman, v 2019 senzačne Laslo Djere, po ňom Christian Garin, Carlos Alcaraz a Cameron Norrie. 


V Riu sú podmienky ešte ťažšie oproti predchádzajúcim argentínskym turnajom a tu vo veľkom zohráva fakt zostávajúcich síl - je tu teplejšie a hlavne veľmi vlhko. V nasledujúcom týždni má byť v Riu približne o 5-6 stupňov teplejšie ako v Buenos Aires, niečo okolo 30 stupňov. Avšak…Viac ako 80% vlhkosť tenisti inde na okruhu len tak nenájdu a tá nebude výnimkou ani tento rok, akurát podľa predpovedí by mali vrásky na čelách usporiadateľov spraviť početné každodenné prehánky, ktoré sú tu však v tomto čase bežné.  


C. Norrie: ,,Of course these are different conditions, here there is a lot of humidity, which will be the hardest part to deal with."


A.Molčan: ,,It was tougher than I thought. I always say it's not easy to change the conditions. I came from Buenos Aires, it's different conditions. Coming here, it's not easy to start a tournament well.”


Coric: ,,I don't remember the last time I played in such difficult conditions. The humidity is high, and after two or three games, I already needed to change clothes.”


I loptičky aj kurt sú odlišné ako minulý týždeň v Argentíne - Babolatky sú tu o niečo rýchlejšie a živšie. 


Nishikori: ,,The conditions changed so much from last week, the bounce was really high and the ball was really heavy. I think the ball was the most difficult thing to adjust to today and I couldn’t feel anything."


Prechod z Argentíny nie je sranda - dokonca ani Rafael Nadal a minulý rok ani Carlos Alcaraz nevyhrali b2b Buenos Aires - Rio double!  


2023 - Toto bol tretí ojedinelý rok avšak druhý v rade, kedy si prakticky nik prechod neodskákal. Finále z Buenos Aires si zopakovali Alcaraz s Norriem. Akurát v Riu bral titul na rozdiel od BA brit. Avšak Alcaraz bol poraziteľný prakticky v každom zápase, finále mu ušlo po otočke, keď zápas dohrával v kŕčoch. Celkovo však nik, kto sa zdržal v Buenos Aires v Riu nevybuchol…v úvode. 


2022 - Druhá výnimka. Zatiaľ jediný krát, kedy nepadol ani vyšší kurz a ani tenisti po BA nevylietali práve naopak. Schwartzman urobil b2b finále v singli, ktoré odohral proti Fogninimu, ktorý bol po finále v debli. 


2020 - Ruud titul v Buenos Aires, tu hneď v úvode stopka na kvalifikantovi Magerovi; Cuevas hral 3h 43min zápas ešte v QF Buenos Aires, tu sa nestihol dať dokopy a stopka na Lucky Loserovi Balazsovi.


2019 - trojica Cecchinato, Thiem a Schwartzman hrali minimálne SF v singli / debli v Argentíne a tu leteli hneď v prvom kole ako favoriti. 


2018 Prvá výnimka:  Schwartzman po QF v singli a finále v debli v Buenos Aires následne vyhral svoju prvú 500vku a taký Bedene po finále v singli v BA tu dokázal uhrať QF. 


Suma sumárum - prechod nie je vôbec ľahký ale zároveň tento faktor netreba preceňovať. 


Na 500ku sa jedná o veľmi vysoký index prekvapení a oproti Buenos Aires sa tu každoročne dejú veľké prekvapenia…tuna to naozaj padá: 


2014 - Dolgopolov porazil troch antukárov ako Almagro, Fognini a Ferrer (2x cez @4) 


2015 - Haider Maurer vyradil Ramosa Vinolasa aj Robreda (@3,6+)  a Fognini senzačne porazil Nadala @8 


2016 - senzačné finále Pella vs Cuevas, keď v SF porazili Nadala aj Thiema v kurzoch cez @5, Gimeno Traver vyradil Monaca či Fogniniho, Monteiro v kurze 12 (!) Tsongu


2017 - 18 ročný Casper Ruud senzačne vyradil hned troch favoritov a to Dutra Silvu, Carballesa Baenu aj Monteira, De Greef Cuevasa v kurze cez 5 a Bellucci Nishikoriho v kurze 4


2018 - Verdasco porazil Thiema, či Jarry uhral SF po výhrach nad Cuevasom, Ramosom Vinolasom a Garciom Lopezom. 


2019 - totálny šok v podobe vypadnutia 7 (!) nasadených tenistov v prvom kole vrátane výhry Djereho nad Thiemom; 4 výhry 18 ročného Augera Aliassimeho v pozícii underodga na ceste do finále.


2020 - ešte len 16 ročný Alcaraz poráža Ramosa v kurze cez @4; Mager Ruuda @4+; Balazs Cuevasa @4; Mager Thiema v QF v kurzoch cez @6 


2021 - COVID break; 2022 - nič, zero…2023 - Kurz 4,6+ padá nakoniec v poslednom zápase turnaja 


V posledných ročníkoch sa tu pravidelne zadarilo kvalifikantom - 2023 SF Jarry; 2022 QF Kecmanovic; 2020 finále Magera a SF Balazsa; 2019 QF Dellien a Ruud 

 

ATP 250 Doha


FINÁLE 2023: D. MEDVEDEV - A. Murray 6-4 6-4 

PREKVAPENIE 2023: Muller, O´Connell a Murrayho maratóny 


TOP 4 2024: A. Rublev, K. Khachanov, U. Humbert, A. Bublik 

DIVOKÉ KARTY: A. Shelbayh, R. Gasquet, G. Monfils 

ODHLÁSENIA: D. Medvedev, B. Coric, R. Nadal 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 27,03 %


Doha je 250tka s najvyššou dotáciou na okruhu hraná už od roku 1993. Bežne sa hrávala v prvom týždni kalendára, kde sa nachádzala od roku 2009. Ambiciózni usporiadatelia sa snažili o presunutie v kalendári ATP  - presunutie ideálne pred 500vkou v Dubaji, čo sa im podarilo pred tromi rokmi, pričom majú dokonca ambíciu spraviť z tohto turnaja 1000ku, no zo súčasných 9 Masters turnajov nepredá svoje postavenie v ATP kalendári len tak hocikto. 


Hrá sa v rovnakom areáli ako minulý týždeň na WTA okruhu. To, čo bolo spomenuté pri podmienkach tak platí aj v tomto týždni. V posledných troch ročníkoch po presunutí turnaja z prvého týždňa sa tu zadarilo predovšetkým baselinarom - 2023 Finále medzi Medvedevom a Murraym; 2022 Titul a finále v 2021 pre Bautistu Aguta


Bautista Agut (2022): ,,This is one of my favourite courts. I love playing here. I think it’s great for my game. I really enjoy playing here in Doha. I think the conditions are very nice to show some good tennis. I am really enjoying every time I step on this court."


V tomto púštnom prostredí sú značné rozdiely medzi podmienkami počas dňa a v noci. V noci je to totižto po ochladení a zvýšení vlhkosti pomalšie, večer sa však zvykne upokojiť vietor. Nasledujúci týždeň by sa teploty mali pohybovať medzi okolo 25 stupňov, pričom v noci to môže ísť niekde len k 16-17 stupňom. Faktorom tu bol, je a bude vietor.


Za posledných 13 rokov až 6 krát ovládla turnaj nasadená jednotka alebo dvojka - 2x Djokovic, 1x Nadal, 1x Federer, 1x Gasquet, 1x Rublev. 


Napriek tomu, že turnaj častokrát vyhrajú favoriti, sme pravidelne svedkami veľkých kurzových prekvapeni na úkor niektorých z favoritov:


2023: (Q) Muller zdolal Zandschulpa @3,5 a O'Connell Bautistu @4+ 


2022: len Rinderknech zdolal (1) Shapovalova @3,50

 

2021: Basilashvili porazil Millmana @3,8+; Federera @5+; Fritza @3+ a RBA @4+ / Bautista s Fritzom po dve prekvapenia v @3+ cez Thiema, Rubleva, Shapovalova a Goffina


2020: (Q) Moutet d. (1) Wawrinku @4   

2019: Bautista Agut d. (1) Djokovica v kurze nad 5, Herbet d (2) Thiema @4

2018: Len 2 prekvapka @3+ ked Struff d. (3) Berdycha a Tsitsipas Gasqueta @3+ 

2017: Verdasco d (5) Goffina @3,5

2016: Marchenko d (4) Ferrera @8+, Munoz de la Nava d. (5) Lopeza @5

2015: Karlovic d. (1) Djokovica @10, Berrer d. (2) Nadala @9+.......


Minulý rok mala kompletná prednasadená TOP 4 problémy po prechode z haly v Rotterdame: (1) Rublev prehral prvý set 1-6 s Griekspoorom @3+; (2) FAA prehral prvý set s Kublerom 4-6 @4+; (3) Medvedev bol break dole s Broadym @10+; (4) Zverev prehral prvý set aj zápas s Murraym @2,3+ 

 

ATP 250  Los Cabos 


FINÁLE 2023: S. TSITSIPAS - A. De Minaur 6-3 6-4 

PREKVAPENIE 2023: Výhra Kovacevica nad Norriem @5+ 


TOP 4 2024: A. Zverev, S. Tsitsipas, A. De Minaur, C. Ruud 

DIVOKÉ KARTY: D. Schwartzman, E. Escobedo, Pacheco Mendez 

ODHLÁSENIA: H. Rune, Ch. Eubanks, M. McDonald, J. Wolf


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od roku 2016: 26,60 % 


Los Cabos sa presúva v kalendári ATP zo začiatku americkej šnúry letných turnajov do týždňa pred iný mexický turnaj - pred 500ku v Acapulcu. No a organizátori musia mať radosť, tento ťah im pred týmto ročníkom prináša veľmi kvalitné štartovné pole. Doteraz platil skôr opak. Oproti letu, v ktorom sa turnaj predtým odohrával, hlásia predpovede počasia znesitelnejšie teploty okolo 22 až 24 stupňov. Prostredie hotela, v ktorom sa turnaj odohráva, pôsobí luxusne:


C. Norrie: ,,The new complex has everything we need, I like it, it looks good, it feels like being in the desert, the stadium is very big."


Tenisti sa musia aj tu pripraviť na špecifické poveternostné podmienky - vysoká vlhkosť, zápasy sa hrajú prevažne pod umelým osvetlením a nie v priateľskom čase pre európskych televíznych fanúšikov tenisu, keďže sa zápasy hrávajú po polnoci nášho času až do skorého rána. S. Tsitsipas: ,,Some of the best tennis is played under the lights."


Hráme na Soloflex kurte s loptami US open od Wilsonu. Medvedev si tieto podmienky pochvaľoval: "The most important factor is that I like these balls (Wilson) and I like the hard court (Solflex)."


Center kurt je dosť pomalý, hrá sa väčšie množstvo dlhých výmien a v tej vyššej vlhkosti často krát tenisti využívali 25 sekundový čas na servis na maximum. 


Turnaj doposiaľ vyhrali rozličné typy tenistov preferujúci rôzne štýly od Tsitsipasa, Medvedeva, Norrieho, Schwartzmana, Fogniniho k bigserverom Querreymu a Karlovicovi.


Aj vzhľadom na doterajšiu kvalitu kvalifikantov, ani tí tu doposiaľ nezažiarili až na Kwona, ktorý je jediným kvalifikantom za 7 ročníkov turnaja, ktorý postúpil do QF. Turnaj bol doteraz typickým tým, že sú v ňom  veľké rozdiely v rankingu a kvalite tenistov v pavúku a tak nepatrí medzi tie najprekvapivejšie. Uvidíme, čo sa zmení po tomto ročníku. 

 

WTA 1000 Dubai 


FINÁLE 2023: B. KREJČÍKOVÁ - I. Swiatek 6-4 6-2 

PREKVAPENIE 2023: Krejčíková, ktorá porazila kompletnú TOP 3 turnaja 


TOP 4 2024: I. Swiatek, A. Sabalenka, E. Rybakina, C. Gauff 

DIVOKÉ KARTY: S. Zhang, L. Sun, A. Krueger, D. Yastremska 

ODHLÁSENIA: B. Krejčíková, A. Kerber, K. Muchová, N. Osaka 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2011: 33,477%


Tento turnaj je jeden z najlepšie organizovaných turnajov na okruhu, hráči si pochvaľujú najmä na bezprostrednú blízkosť hotela ku kurtom a skvelé podmienky na tréning. Nemožno sa čudovať, že množstvo elitných tenistov tu má rozloženú svoju základňu. 


Tento týždeň nás čaká pravidelne slnečné počasie s teplotami okolo 25 stupňov, ideálne pre tenis. Podobne ako v Dohe je i tu faktorom vietor avšak s tým rozdielom, že pokiaľ v Dohe ten vietor je akýsi konštantný, v Dubaji býva nárazový a zvykne často krát meniť smer:


Strýcová: ,,It’s really tough conditions over here and the ball is flying everywhere. But I was really happy to keep the ball in the court. I was talking to myself, a lot in the third set, telling myself to keep fighting, to keep spinning the ball and keep moving my legs."


Djokovic: ,,Took me a first few games to really kind of get used to the tricky conditions today. It was pretty windy on the court, even though maybe it doesn’t seem like that from outside. The wind was changing directions all the time. It was not really easy to get the rhythm. It was completely different from any other day." 


Pravidelne tu menia povrch kurtov a podmienky boli pravidelne  rýchlejšie než v Dohe: 


I.Swiatek: ,,Courts are faster here than in Doha, but like similar to the Australian Open. I haven't practiced yet so the preparation will be a little different here. In Doha I really found my balance. Also, the hard court was a little bit slower there, which suited my game."


M.Keys: ,,I think the courts are playing pretty fast, which is always my favourite. Whenever the courts are fast, I am usually a happy person. I am very happy playing here."


J.Pegula: ,,The conditions here are completely different from Doha last week."


N.Djokovic (2022): ,,I think that this court is playing very quick, actually the quickest I ever experienced the surface here in Dubai. It was always fast, but a lot of players that I talked to have been saying the same thing — it's very, very fast." 


F. Krajinovic (2022): ,,The surface is extremely fast, especially court 1. I don't like that, but that is what it is."


Ako i v Dohe i v Dubaji sú veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou, čo sa odráža v podmienkach. 


A.Rublev: ,,It was much tougher today playing during the day when the sun is still there and everything is much faster. First set I just couldn't react, plus Kwon was playing really aggressive. I need to adapt a bit and with time I started to play better and better."

 

Vidieť komentáre a komentovať môže len prihlásený používateľ...
Napíšte komentár...
Napíšte komentár...

VIP Madrid Masters preview

22.04.2024 19:55 zobraziť...

VIP Barcelona, Mnichov, Bukurešť, Stuttg...

14.04.2024 20:37 zobraziť...

VIP Monte Carlo Masters preview

05.04.2024 20:36 zobraziť...

VIP preview Marrakech, Houston, Estoril, C...

01.04.2024 10:50 zobraziť...

VIP Miami Masters preview

19.03.2024 15:43 zobraziť...

VIP Indian Wells preview

05.03.2024 09:19 zobraziť...

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a...

25.02.2024 12:00 zobraziť...

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Duba...

17.02.2024 13:09 zobraziť...

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach ...

10.02.2024 16:54 zobraziť...

VIP preview Cordoba, Marseille, Dallas, Ab...

05.02.2024 08:44 zobraziť...

VIP Australian open preview

13.01.2024 19:13 zobraziť...

VIP preview Adelaide, Auckland a Hobart

07.01.2024 21:49 zobraziť...

VIP PREVIEW: Brisbane, Auckland a Hong Kon...

31.12.2023 16:22 zobraziť...

FREEBET: Humbert U. - Mayot H.

09.11.2023 17:02 zobraziť...

VIP Preview ATP Metz a Sofia

05.11.2023 20:13 zobraziť...

VIP Paris Masters preview

29.10.2023 19:55 zobraziť...

VIP ATP Viedeň a Bazilej preview

22.10.2023 20:06 zobraziť...

VIP Tokyo, Antwerp, Stockholm, Nanchang, C...

15.10.2023 21:12 zobraziť...

VIP WTA Zhengzhou, Seoul a Hong Kong previ...

08.10.2023 21:41 zobraziť...

FREEBET ITF Rome: Townsend T. - Kessler M...

04.10.2023 16:47 zobraziť...

VIP ATP Shanghai Masters preview

02.10.2023 13:12 zobraziť...

VIP WTA Peking preview

29.09.2023 20:20 zobraziť...

VIP ATP Peking a Astana preview

27.09.2023 12:25 zobraziť...

VIP WTA Ningbo a Tokyo preview

24.09.2023 14:46 zobraziť...

VIP ATP Zhuhai a Chengdu preview

19.09.2023 10:46 zobraziť...

VIP WTA Guangzhou a Guadalajara preview

17.09.2023 18:33 zobraziť...

VIP US open preview

16.09.2023 12:50 zobraziť...

FREE analyzovaný tip: NGOUNOUE

28.08.2023 15:59 zobraziť...

VIP preview ATP Winston Salem a WTA Clevel...

20.08.2023 11:32 zobraziť...

VIP Cincinnati preview

14.08.2023 17:56 zobraziť...

VIP Canadian Masters PREVIEW

06.08.2023 12:22 zobraziť...

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Pra...

30.07.2023 19:13 zobraziť...

VIP Hamburg, Umag, Atlanta, Lausanne a Var...

22.07.2023 21:15 zobraziť...

VIP Budapešť, Palermo, Gstaad, Bastad a ...

16.07.2023 13:34 zobraziť...

VIP Wimbledon preview

02.07.2023 16:53 zobraziť...

VIP Mallorca, Bad Homburg a Eastbourne pre...

28.06.2023 15:54 zobraziť...

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham pr...

18.06.2023 16:04 zobraziť...

VIP Preview Stuttgart, Hertogenbosch a Not...

11.06.2023 20:41 zobraziť...

VIP French open preview

09.06.2023 07:37 zobraziť...

PREČO NEKUPOVAŤ TIPY OD RESELLERA

21.01.2021 15:21 zobraziť...

Budúcnosť stávkovania

15.01.2021 15:11 zobraziť...

Arbitráže a dropping odds

03.01.2021 11:29 zobraziť...

Kamenné pobočky vs online stávkové kan...

24.12.2020 13:04 zobraziť...

Systémy používané v bettingu

24.12.2020 12:53 zobraziť...

Veľké vs malé ligy

24.12.2020 12:28 zobraziť...

Odpredávanie tiketov

20.12.2020 16:01 zobraziť...

Psychológia v stávkovaní

16.12.2020 18:23 zobraziť...

Ako fungujú stávkové kancelárie? Preč...

03.12.2020 20:29 zobraziť...

Všetko je to hazard

29.11.2020 12:09 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 3. Ma...

17.05.2020 12:52 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 2. Vs...

08.05.2020 11:19 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 1. Vy...

03.05.2020 17:54 zobraziť...

Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies (viac info).